Japonská tygří máta (Mentha arvensis)

kliknutím zvětšíte
Japonská tygří máta (Mentha arvensis)
ks
Můžete mít již 1.7.2022  
Balík do domu - Česká republika 1.7.2022
Balík do domu - SLOVENSKO1.7.2022
Osobní odběr1.7.2022
Cena s DPH : 53,- Kč
Cena bez DPH : 46,- Kč
DPH:15 %
Sleva celkem:10 %
Původní cena s DPH:59,- Kč
Původní cena bez DPH:51,- Kč
Zobrazit všechny kategorie, ve kterých se položka nachází
Jedna z nejsilnějších mát, obsahuje až 3x více silice mentolu než domácí máta peprná.

Japonská tygří máta patří k nejsilnějším druhům mát. Přídomek tygří už svědčí o její síle. Může za to obsah mentolu, který je až 3x vyšší než v mátě peprné. Roste v celé východní Asii (Japonsko, Čína, Thajsko, Vietnam), avšak popsána byla v Japonsjku. Proto se tak vžilo označení japonská máta.  Je důležitou rostlinou v TČM (tradiční čínské medicíně).  Silice japonské máty je jednou z hlavních složek známé tygří masti. 

Kdo by neznal mátu. Ta snad nesmí chybět v žádném bylinkovém záhoně. Patří k našim nejznámějším léčivkám. Najdeme ji v zahradách i volné přírodě po celém světě. Je to mrazuvzdorná bylinná trvalka. Dorůstá do výšky 20 – 50 cm, kvete v létě v květenstvích ve tvaru klasu. Všechny uváděné druhy vyžadují slunné stanoviště či polostín a humózní půdu, jsou mrazuvzdorné do - 28 stupňů.

Hlavní složkou, kterou máta obsahuje je mentol. 

Využití máty v kuchyni:

Silně aromatické máty dobře chutnají v moučnících a nápojích. Skvěle poslouží k ozdobení pokrmů. Můžeme mátu používat do letních nápojů, k výrobě mátového sirupu, k sušení pro mátové čaje apod. 

Velikost dodávané rostliny:  květináč průměr 9 cm, výška při dodání cca 10-20cm (v závislosti na dodávaném období).

Potřebujete poradit ? Japonská tygří máta (Mentha arvensis)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace