Maggi bylinka, smil italský (Helichrysum italicum)

kliknutím zvětšíte
Maggi bylinka, smil italský (Helichrysum italicum)
Maggi bylinka, smil italský (Helichrysum italicum)Maggi bylinka, smil italský (Helichrysum italicum)
ks
Můžete mít již Po 22.4.2024  
Balík do domu - Česká republika Po 22.4.2024
Balík do domu - SLOVENSKOPo 22.4.2024
Osobní odběrPo 22.4.2024
Cena s DPH : 65,- Kč
Cena bez DPH : 58,- Kč
DPH:12 %
Maggi bylinka je oblíbenou rostlinou Středomořských států,

její pěstování u nás však není příliš známé. Patří do rodu Helichrysum - smil. Celá rostlina vydává příjemnou vůni, kterou známe pod pojmem Maggi.  Je to oblíbená polévková bylinka, nebo bylinka pro nasekání do marinád. Zkrátka všude tam, kde milujeme tuto vůni. 

Smil italský má krásné stříbřité lístky a vytváří kompaktní hustý keřík.  Stálezelený keřík prospívá na slunečném stanovišti v sušší, propustné hlinito-písčité půdě. Rostlina je i v našich zimách mrazuodolná, snese s dobrým zimním krytem až -15°C.  A to za předpokladu, že je dobře zakořeněná v záhonu, pěstovaná v nádobě spíše zimu nepřečká (půda snadno promrzne). Nádobu je v tomto případě lepší odnést do bezmrazých prostor, kdy přezimuje na světlém místě při teplotě 5-10°C a omezené zálivce. 

Použití:

Stříbřité listy se používají jako koření do polévek, dušeného masa,zeleniny a rýžových jídel. Bylinku nasekáme do marinády při grilování masa. Můžeme si vytvořit i vlastní tekuté maggi, když rostlinu necháme louhovat v oleji na sluníčku po dobu 14 dnů, dochutíme trochou cukru a máme výtečný kořenící přípravek. 

Velikost dodávané rostliny:  květináč průměr 9 cm, výška při dodání cca 10-20cm (v závislosti na dodávaném období).

Potřebujete poradit ? Maggi bylinka, smil italský (Helichrysum italicum)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace