Šalvěj medový meloun (Salvia elegans ´Mello´)

kliknutím zvětšíte
Šalvěj medový meloun (Salvia elegans ´Mello´)
Šalvěj medový meloun (Salvia elegans ´Mello´)Šalvěj medový meloun (Salvia elegans ´Mello´)
ks
Můžete mít již Čt 27.6.2024  
Balík do domu - Česká republika Čt 27.6.2024
Balík do domu - SLOVENSKOČt 27.6.2024
Osobní odběrČt 27.6.2024
Cena s DPH : 75 Kč
Cena bez DPH : 67 Kč
DPH:12 %
Šalvěj medový meloun - exotická šalvěj voní po zralých medových melounech. Květy do sladkých jídel, listy do čaje.

Exotická šalvěj původem z latinské Ameriky, listy voní po čerstvém melounu. Zářivě červené květy lákají motýli. Pěstuje se jako okrasná bylina přenosná nebo pokojová. Proto ji pěstujeme v květináči, který od jara do podzimu umístíme na slunné místo v zahradě, na terasu lodžii apod. Na zimu melounovou šalvěj přeneseme do světlého prostoru s teplotou 8 - 10°C, kde přezimuje při mírné zálivce. Při dostatku světla může přezimovat i v bytě. Na jaře zakrátíme výhony na čtvrtinu délky, podpoří se tím rozvětvení a lepší vzhled rostliny. Zeminu používáme výživnou, hlinito- písčitou, propustnou. Je prospěšné na dno květináče nasypat drenážní vrstvu z kamínků, keramzitu apod. Zabrání se tak nežádoucímu přemokření zeminy. Pro dobrý růst, je vhodné přimíchat do zeminy organické, přírodní hnojivo, např. granulovaný hnůj apod.

Použití:

Květy a listy jsou vhodné k dekoraci sladkých pokrmů a na lahodné čaje s melounovopu vůní. Používá se do ovocných salátů a na melounové Mojito. Je výborná do džemů nebo želé, zvýrazní jejich chuť po medovém melounu. Listy můžete také sušit na již zmíněný čaj nebo do vonných směsí - potpourri. 

Velikost dodávané rostliny:  květináč průměr 9 cm, výška při dodání cca 10-20cm (v závislosti na dodávaném období).

Potřebujete poradit ? Šalvěj medový meloun (Salvia elegans ´Mello´)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace