Tradiční rostlina asijského léčitelství s velkým významem v asijské gastronomii.
Beijing Grass - Pekingská tráva jak už sám název napovídá má svůj domov v daleké Číně a rozšířená je v celém asijském kontinentu - Thajsku, Vietnamu, Indii, Barmě, Filipínech, Japonsku či Šrí Lance. Používá se v TCM - tradiční čínské medicíně.
Beijing Grass se pěstuje v desítkách zemědělských farem v Číně či Thajsku jako čerstvá řezaná bylinka prodávána v supermarketech, podobně jako u nás petrželka či pažitka.
Pěstování:
u nás se pěstuje jako pokojová nebo přenosná rostlina, protože není mrazuvzdorná. Prospívá v polostínu, v bytě ji umístíme na světlé místo, s ranním a odpoledním sluncem, v zahradě od jara do podzimu na přistíněné stanoviště. Zemina humózní s mírnou zálivkou. Doporučujeme přihnojovat organickými hnojivy, např. granulovaný hnůj, kvůli konzumaci.