Purpurová šalvěj (Salvia off.´Purpurmantel´)

kliknutím zvětšíte
Purpurová šalvěj (Salvia off.´Purpurmantel´)
ks
Můžete mít již zítra  
Balík do domu - Česká republika zítra
Balík do domu - SLOVENSKOzítra
Osobní odběrzítra
Cena s DPH : 65,- Kč
Cena bez DPH : 58,- Kč
DPH:12 %
Purpurová šalvěj je vyšlechtěná speciálně pro gastronomii - v pokrmech krásně vynikají sametově purpurové listy.Je silně aromatická.

Šalvěj pochází z oblasti středomoří a je známá již více než tisíc let. Kvete v období června a července, kdy jsou vidět květy modrofialového zbarvení. Celá rostlina má velmi specifickou vůni. Pěstujeme ji jako trvalku na slunečném místě nebo v květináčích na venkovním parapetu, snáší mráz do minus 30 stupňů.

Použití:

Využití šalvěje je opravdu mnohostranné. Užívá se pro své účinky léčebné, uplatnění nalezla i v kosmetickém průmyslu, v parfumerii a dříve se používala i jako přísada do piva či vína. I dnes však najde svou roli v kuchyni při kořenění jídel. 

Šalvěj je pro své účinky přidávána např. do zubních past, ústních vod, mýdel, šampónů, krémů a různých hojivých mastí. V potravinářství je šalvěj součástí bonbónů, žvýkaček a léčivých pastilek.

Pokud chcete šalvěj použít jako koření, myslete na její výraznou vůni. Užívá se tedy jen v malém množství, aby nepřehlušila vůni samotné potraviny. Vhodná je k ochucení pokrmů z ryb, zvěřiny, vepřového či skopového masa. Používáme ji čerstvou, sušenou nebo i ve formě umletého prášku. Nejen však, že jejím použitím zvýrazníme chuť jídla, ale také podpoříme naše zažívání.

Velikost dodávané rostliny:  květináč průměr 9 cm, výška při dodání cca 10-20cm (v závislosti na dodávaném období).

Potřebujete poradit ? Purpurová šalvěj (Salvia off.´Purpurmantel´)

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace