Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018

NOVINKA v ČR - pikantní japonský vodní pepř Dovozem z celého světa se do Evropy dostávají bylinky o kterých jsme neměli ani tušení. ...

zivebylinky.cz

Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018

kliknutím zvětšíte
Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018
Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018 Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018 Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018
ks
Cena s DPH : 65,- CZK
Cena bez DPH : 57,- CZK
DPH:15 %
Zobrazit všechny kategorie, ve kterých se položka nachází
NOVINKA v ČR - pikantní japonský vodní pepř

Dovozem z celého světa se do Evropy dostávají bylinky o kterých jsme neměli ani tušení. Jednou z nich je z Japonska přivezená bylinka - Persicaria hydropiper - japonský vodní pepř.  Velmi oblíbená v Japonsku, ale i Thajsku, Laosu, Myanmarsku. Lístky má hnědozelené barvy s intenzivním pepřovým aroma. 

Japonský vodní pepř je velmi ostrá pepřovitá bylinka, která v japonské kuchyni má své přední místo. Především do sushi, sashmimi nebo tempury.  

Pěstování:  Japonský vodní pepř v našich podmínkách nepřezimuje. Proto jej pěstujeme jako přenosnou rostlinu. Vytváří pěkné keříky, vysoké okolo 40 cm. Prospívá v humózní půdě na slunečném i polostinném stanovišti. Od jara do podzimu ji lze pěstovat v květináči na zahradě, na zimu ji přeneseme do bytu nebo zimní zahrady. 

Použití:

V japonské kuchyni do sushi, sashimi, tempura (japonská smažená zelenina)  v čerstvém stavu. Také do pikantních salátů. Japonský vodní pepř můžeme i nasušit a nadrtit jako sypké pikanntí koření a používat v zimě. Můžeme dochutit jakékoliv dušené maso, které připravujeme na japonský způsob.  Výborně se snoubí s bílým masem, krůtím nebo kuřecím, které dostává hned jiný charakter. 

Může se také nakrájet na chleba s máslem. Použijeme ho do rýžových pokrmů nasekané jako "naši petželku".  Rybí maso ať už v sushi nebo připravované klasicky v troubě s japonským pepřem je typickým příkladem k použití.  Japonský vodní pepř při dušení či pečení používáme až před dokončením pokrmu, protože vařením ztrácí aroma.

Váš dotaz Japonský vodní pepř (Persicaria hydropiper ´Rubra´) - NOVINKA JARO 2018

Vaše jméno, příjmení, firma:*
Váš email:*
Váš telefon:*
Váš dotaz:*
opiště kód:* antispam

Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam
Copyright © www.zivebylinky.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.zivebylinky.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace