Francouzský estragon ´Pfefferkorn´ (Artemisia drancunculus ´Pfefferkorn´)

Francouzský estragon - typická bylinka francouzské kuchyně. Používá se do dijonské horčice, na kuřecí maso, nakládání do octa či ...

zivebylinky.cz

Francouzský estragon ´Pfefferkorn´ (Artemisia drancunculus ´Pfefferkorn´)

kliknutím zvětšíte
Francouzský estragon ´Pfefferkorn´ (Artemisia drancunculus ´Pfefferkorn´)
Cena s DPH : 49,- CZK
Cena bez DPH : 43,- CZK
DPH:15 %
Zobrazit všechny kategorie, ve kterých se položka nachází
Francouzský estragon - typická bylinka francouzské kuchyně. Používá se do dijonské horčice, na kuřecí maso, nakládání do octa či nakládání hub.

Francouzský estragon je známá a nepostradatelná bylinka francouzské kuchyně. Estragon prospívá na slunečném stanovišti, kde díky slunci dosáhne nejvyšší obsah aromatických látek. Zasadíme jej do sušší propustné hlinito - písčité zemině. Estragon je u nás plně mrazuvzdorný do - 28°C. Námi nabízený estragon je rozmnožen vegetativně, což zaručuje kvalitu a pravost kultivaru, včetně jeho mimořádného aroma. Pelyněk kozalec, neboli estragon (Artemisia drancunculus) vytváří keře 80 – 120 cm vysoké, listy čárkovité, svěže zelené. Je jednou z nejvíce používaných bylinek ve francouzské a arménské kuchyni. Hořko – sladká, anýzovo – lékořicová chuť listů je využívána ve známé dijónské hořčici, připravuje se z nich omáčka Béarnaise na chřest a vejce, nakládají se do octa. Estragon má dvě formy, tzv. ruský a francouzský pelyněk. Na první pohled se zdají být obě rostliny identické, ale rozdíl je právě v typické vůni a chuti listů. Ruský pelyněk je přírodní, divoce rostoucí druh, někdy oddělován jako A. dracunculoides, velmi dobře se rozmnožuje semenem, ale jeho aroma je minimální. Šlechtěním vznikla aromatická forma „francouzský pelyněk“ , která je však sterilní, nevytváří semena a rozmnožuje se pouze vegetativně, tedy řízkováním nebo dělením trsů.

Používají se listy v čerstvém i sušeném stavu. Je neodmyslitelnou přísadou do známé dijonské hořčice a omáčky Béarnaise, která se používá na vejce a chřest. Čerstvé listy se používají k přípravě kuřete na estragonu, omelet, pokrmů z hub, holandské majonézy, estragonového másla, do salátů, polévek a zálivek. Známý je také estragonový ocet. Čerstvé lístky se přidávají do pokrmů těsně před dovařením, protože aromatické látky se uvolňují během několika minut.

Váš dotaz Francouzský estragon ´Pfefferkorn´ (Artemisia drancunculus ´Pfefferkorn´)

Vaše jméno, příjmení, firma:*
Váš email:*
Váš telefon:*
Váš dotaz:*
opiště kód:* antispam

Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam
Copyright © www.zivebylinky.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.zivebylinky.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace